Istražite Gradac

Gradac

Posjetite Gradac, biser Makarske rivijere, gdje obronci planine Biokovo dodiruju more i stvaraju najljepšu šljunčanu plažu Makarske rivijere.

Gradac je destinacija koja nudi spoj tradicije malih ribarskih sela s modernim turističkim potrebama. Ovdje možete pronaći svoj unutarnji mir u prekrasnom okruženju te doživjeti aktivni turizam s neočekivanim ponudama i provesti bezbrižan odmor s obitelji.


Danas u Gradcu možete osjetiti nezaboravni doživljaj Dalmacije i ljeta koji čini jedinstven prirodni scenarij u kojem surovo Biokovo postupno prelazi u blage i pitome kosine, obrasle borom i maslinom i spaja se s najljepšom i najdužom plažom na Jadranu.

Odmorite se u Gradcu

Gradac, mjesto po mjeri svakog gosta. Dođite i uvjerite se.

Na samom kraju Makarske rivijere ili na početku, ukoliko dolazite iz pravca Dubrovnika, smjestio se Gradac, najveće mjesto Gornjeg Makarskog primorja. Stanovnici ovog mjesta uspješno njeguju tradiciju sa spojem modernog. Pozitivan razvoj turizma i ugostiteljstva nije bacio u drugi plan tradicionalno poljodjelstvo, ribarstvo te maslinarstvo, već iz godine u godinu obogatio turističku ponudu. Jedna od glavnih prednosti Gradca je cjelogodišnja ugodna klima, a po broju sunčanih sati godišnje, uz Hvar, u samom je vrhu na čitavom akvatoriju Jadrana.

Povijesni ostaci

Bogati arheološki nalazi govore o njegovoj prošlosti iz rimskog doba, srednjeg vijeka pa sve do današnjih dana. Car Porfirogenet spominje srednjovjekovni grad Lapčanj (Labinac), a spominje ga i kralj Ostoja 1417. Starodrevni Lapčan u 17. stoljeću mijenja svoj glavni obrambeni položaj i ime u Gradac. Sačuvani su i ostaci stare kule iz 16. stoljeća, a vrijedni su sakralni spomenici crkva Sv. Mihovila iz 19. stoljeća te crkva Sv. Ante na groblju iz 18.st.

Rekreativan turizam

Područje Gradca raspolaže raznovrsnim resursima za razvoj različitih oblika sportskog i rekreativnog turizma. Uređene brdske staze izazov su za šetnje, a obližnji visovi za planinarenje i slobodno penjanje. Na području Rivijere Gradac uređeno je dvadesetak kilometara biciklističkih staza. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, mini golfu, vaterpolu, fitnessu, ronjenju, jedrenju, skijanju na vodi, jet-ski, odbojci na pijesku, nogometu, košarci i brojnim drugim aktivnostima.

Idealna pozicija

Iz Gradca su mogući razni zanimljivi izleti kako u unutrašnjost tako i brodom na obližnje otoke. Jednodnevni i višednevni izleti koji nude različite oblike aktivnog turizma kombinirani su s morskim miljama, koje se nastavljaju različitim vinskim rutama po Pelješcu, Hvaru i Korčuli.

Ljekovitost morske vode

Zbog specifične mješavine s planinskim ponornicama i potocima koji se ulijevaju u more u Gradcu, morska voda dobiva posebnu ljekovitost u periodu od travnja do lipnja. Prema svjedočenju gostiju iz Bosne i Hercegovine, koji su organizirano dolazili u periodima predsezone, sastav ove morske vode se pokazao učinkovit pri ublažavanju ginekoloških kao i reumatskih tegoba.

Plaža

Plaža Gornja vala je najduža plaža na Makarskoj rivijeri, a spada u kategoriju poznatih hrvatskih plaža. Pet kilometara finog šljunka uz šetnicu Gradca, prirodni hlad kojeg pružaju borove šume, idealna su kombinacija za osvježenje u vrijeme velikih vrućina.

Odaberite Hotele Jadran za svoj odmor u Gradcu!