Atrakcije

Pelješki vinski putevi

Preporučamo Pelješke vinske putove, raj za ljubitelje dobrog vina s preko dvadesetak vinarija i vinskih podruma u kojima možete kušati najbolje što Pelješac nudi u kapljici poznate sorte vina Dingač.

Biciklističke staze

Stoljetni vinogradi i maslinici, Napoleonovi putevi i gradići s kamenim ulicama i trgovima su dio biciklističke priče u kojoj ćete uživati na poluotoku Pelješcu. Putem ćete proći i iznad šljunčano-pješčane plaže Jezero nazvane po jezeru na kopnenoj strani, sa slatkom vodom koja se potočićem ulijeva u more.

Trpanjski putevi maslinovog ulja

Trpanjski putevi maslinovog ulja počinju od kampa Vrila, od kojeg vodi 6 km pješačke i biciklističke staze do Velike Prapratne. Šetajući stazom možete vidjeti obnovljene stoljetne maslinike i suhozide, a u zadnje vrijeme i sve više novih nasada maslina. Na svim križanjima puteva i proširenjima postavljeni su panoi s detaljnim prikazom puteva i kamene klupe za odmor. To su ujedno i vidikovci s kojih možete uživati u spoju kamena, masline i mora.

Putevi ljekovitog bilja

Pješački izlet započinje u Donjoj Vrućici, starim putem koji se odvaja od asfaltirane ceste za Dubu. Svojim mirisom i egzotičnim cvijetom otkrivaju se brojne ljekovite biljke kojima staza obiluje (kadulja, ružmarin, vrijes, smilje ). Šetajući stazom dugom 2 km, susreću se brojne gomile kamena, neke su nastale obradom zemlje, a neke su vidljivi tragovi iz Ilirskog doba.

Stonske zidine

Znate li gdje se na Pelješcu nalaze druge najduže zidine na svijetu, odmah iza Kineskog zida? U Stonu. Zahvaljujući nedavnoj obnovi i Vi možete prošetati njima ili istrčati Stonski maraton.

Stonska solana

Postanite i Vi dio povijesti. Posjetite najstariju solanu u Europi gdje se tradicija branja soli prenosi već 4,000 tisuće godina i od tada do današnjeg dana, sol se u njoj proizvodi na isti način, ručnim branjem uz pomoć mora, sunca i vjetra.

Viganj

Kad se zaželite aktivnog turizma, uputite se u Viganj – raj za ljubitelje adrenalinskog užitka. Prikladno odredište za zaljubljenike u windsurfing, kitesurfing, jedrenje, planinarenje, biciklizam, stand up paddling.

Sveti Ilija

Ukoliko ste ljubitelj planinskih vrhova, stjenoviti velikan južnog Jadrana, Sveti Ilija, Vas dočekuje gostoljubivo i osvaja svojom ljepotom.

Nacionalni park Mljet

Posjetite Odisejev otok, najstariji nacionalni park Mljet i doživite jedinstveno iskustvo za svakog ljubitelja prirode, kulture, starih običaja i mediteranskog zraka.